Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
 

Nagrajenci likovnega dela natečaja


(povečaj sliko)

1. nagrada:
Aljaž Vrabec, 1. razred, OŠ Dutovlje

Utemeljitev komisije: "Likovno delo žari iskrenost, samostojnost, originalnost in preprostost v likovni govorici, kar je prepričalo žirijo, da avtorju podeli prvo nagrado. Kombinirana tehnika kolaža, risbe in slikanja dokazuje domiselnost in ustvarjalnost. Prikaz prostora je v nizanju od spodaj navzgor z uporabo ploskovitega načina uporabe barv. Stroj  (traktor) je v rentgenskem posnetku (značilnost prikazovanja predmetov otrok na tej razvojni stopnji), v katerem se vidi človek, ki stroj upravlja. Ekspresivna črta je uporabljena kot kontura in prikaz konstrukcije in trdnosti stroja, podobno kot vertikalne in horizontalne barvne ploskve. S prevlado horizontal se nakazuje gibanje in čas oz. prihod in odhod. V tretjem planu je naslikano nemirno ozadje, kar daje kompoziciji dinamično in ekspresivno vzdušje. Kompozicija je uravnotežena in dinamična."

 

(povečaj sliko)
 

(povečaj sliko)

2. nagrada:
Miha Bursy, 3. razred, OŠ dr. Bogomira Magajne - podružnica Senožeče

Utemeljitev komisije: "Mešana tehnika praskanke, kolorirane akvarelne risbe in jasnega motiva oz. sporočila  vsebuje vse likovno formalne kvalitete. Bogastvo črt, ki tvorijo strukture, ter variable oz. odnosi kot 'polno - prazno', 'zgoraj - spodaj', 'mnogo - malo', 'polno - prazno', 'visoko - nizko' tvorijo zanimivo  dinamično kompozicijo, trenutek navdušenja nad dogodkom "pozdravljen evro". Avtor je na spontan način prikazal trenutek in trajanje dogodka v preprostem, enostavnem  likovnem jeziku."

 

(povečaj sliko)
 

(povečaj sliko)

3. nagrada:
Gašper Škornik, 2. razred, OŠ Slivnica pri Celju.

Utemeljitev komisije: "Ekspresivna in domiselna  kompozicija, ki nas nagovarja o spremembi, morda o nepredvidenem povabljencu. Avtor je uporabil nacionalne barve in rumeno kot simbol svetlobe - zlato. Oblika levega dela slike nakazuje stopnjevanje od vrha navzdol, nasprotje je desni del slike, ki nakazuje stopnjevanje od spodaj navzgor, s čimer se nakazuje neka sprememba. Ekspresivna risba s čopičem daje sliki tenzijo, pričakovanje in originalnost."

 

(povečaj sliko)

Priznanja za uvrstitev med 10 najboljših:

Tara Gantar, 4. razred, OŠ Borcev za severno mejo Maribor


(povečaj sliko)


(povečaj sliko)

 
Maja Magdič, 1. razred, OŠ Turnišče

(povečaj sliko)


(povečaj sliko)

 
Živa Munda, 5. razred, OŠ Ormož

(povečaj sliko)


(povečaj sliko)

 
Aljaž Ravter, 4. razred, OŠ Borcev za severno mejo Maribor

(povečaj sliko)


(povečaj sliko)

 
Špela Šuštarič, 6. razred, OŠ Belokranjskega odreda Semič

(povečaj sliko)
 
Peter Tempfer, 5. razred, OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora

(povečaj sliko)


(povečaj sliko)

 
Adrijana Založnik, 3. razred, OŠ Draga Kobala Maribor

(povečaj sliko)


(povečaj sliko)